Stábunk megérkezett Lipótra, a Lipóti Pékség anyavállalatához. A munka itt több műszakban folyamatos, ma már az ország egészén találkozni a tőlük származó kenyérrel.
A Kárpát-medence rekordkenyér elkészítésében a kezdetek óta oroszlánrészt vállaló pékséggel idén is felvettük a kapcsolatot. Szakmai segítségükre -mint minden esztendőben- most is számítunk.
“Miért jó, hogy ebben a programban benne vagyunk, az élő hagyomány, a mi kenyerünkben benne a vitalitás, az élet, ez a kenyér dagad, fejlődik.” -mondta TÓTH ZOLTÁN pékmester, Lipóti Pékség.
Lipótról az utunk Révkomáromba vezetett. A felvidéki településről a pityókát, azaz a burgonyát visszük a Kárpát-medence kenyeréhez. Mint minden esztendőben, idén is szeretettel fogadtak bennünket.
“Én azt gondolom, hogy ezt folytatni kell, örülök, hogy ez a nyolcadik év, és ez is olyan jelkép, hogy idők jönnek, mennek, de a nemzet egy, és az emberek megtalálják a kapcsolatot egymással.” -mondta KESZEG BÉLA alpolgármester, Révkomárom.
Augusztus 20-án a Kárpát-medence kenyerének kisebb, testvérkenyerét elküldjük Révkomáromba is. Ehhez azonban a helyi piacon meg kell vásárolni a hozzávalót. Moravcsik Péter és Csicsay Péter büszkén kínálták saját, Izsán termesztett krumpliját.
“Ez egy jó növekedésű krumpli, formás, amekkora erős a növekedése nem terem sokat, de kitűnő ízű, ezért is került a termesztésbe az idén.” -mondta CSICSAY PÉTER.
Az összetartozás kenyeréhez Lipóton készül a kovász, a lisztet az Alföldről visszük és megvan a pityóka is. A Szolnok Televízió stábja adásunkkal egy időben épp Beregszászon jár, hogy elhozza a forrásvizet, hogy végül Sepsiszentgyörgyön, a Parajdi sóval ízesítve megsülhessen a Kárpát-medence kenyere.