Készül az ünnepre a Szolnok Televízió is

Államalapításunk évfordulójának tiszteletére celebrált szentmise élő közvetítésével veszi kezdetét a Szolnok Televízió augusztus 20-i műsora hétfőn 11 óra 55 perckor. Ezt követően összeállítást láthatnak arról, hogyan készül el idén a Kárpát-medence kenyere, honnan érkeztek a hozzávalók, ezek hogyan jutottak el Sepsiszentgyörgyre Diószegi László pékségébe, és ott hogyan készül el a két 150 kilós nagy kenyér, valamint a testvérkenyerek.

-Ebben az esztendőben miután a művésztelepi kemence az ismert ásatások miatt nem használható segítségünkre volt Diószegi László pékmester és a Diószegi pékség, azaz visszatérünk a kezdetekhez és Sepsiszentgyörgyön sütjük meg a kárpát medence kenyerét és a testvérkenyereket. Ezeket eljuttatjuk azokra a településekre melyek évek óta részt vesznek a programsorozatban, így kenyeret küldünk Beregszászra, Lipótra, Zentára, és természetesen egy kenyér ott marad Sepsiszentgyörgyön. – – mondta Pogány Attila, vezérigazgató.

14 óra 15 perckor veszi kezdetét az idei kispék versenyünk, ahova még mindig várjuk a sütni szeretni és tudó gyermekek jelentkezését. 15 órától a TATROSPART néptáncegyüttes műsorát közvetítjük, őket a Silver Blue gitárduó és a Szilver Tánccsoport produkciója követi. 17 órakor pedig kihirdetjük, ki lett az idei kispék verseny nyertese.

-17.15-kor kezdődik a vízi és légiparádé, ezt szintén élőben láthatják a kedves nézők, 19 órától pedig a Kárpát-medence kenyere ünnepi műsora lesz a nagyszínpadon, a szokásos fellépőkkel, kenyérszenteléssel, áldással, és természetesen a Kárpát-medence kenyerének szétosztásával. –

20 órakor az Aktuálissal jelentkezünk, majd élőben közvetítjük Szalay Ferenc polgármester ünnepi beszédét és természetesen a tűzijátékot is. Ha tehát nem tudnak személyesen ott lenni a különböző helyszíneken, javasoljuk nézzék a Szolnok Televízió műsorát.

Előző Már augusztus 21-től elővetítések a TISZApART moziban.<br>
Következő 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás