Haltepertő készül a Centrum Étteremben. A lekockázott, ízesített haldarabok forró olajban sülnek ki, hogy végül pirosan, ropogósan kerülhessenek a tányérba. Kiváló előétel például a szolnoki Gulyás előtt. Szolnok városa kérte a lakosság, az éttermek, séfek szakácsok segítségét, hogy összeállíthassák a megyeszékhely menüjét. Több, mint 200 javaslat érkezett, ennek összesítése után haltepertőből, gulyásból és habos ischlerből áll hivatalosan Szolnok menüje.
“Ezek után mi ezt kínáljuk Szolnok menüjeként, de finom a tepsis csülök a Bajnokban, a kakastöke az Evezős csárdában, a Halászcsárdában a korhei halászlé is különlegesség, sokféle dolog van.” -mondta SZALAY FERENC polgármester.
Pont Gasztro. A város legújabb marketinget erősítő kiadványában természetesen megtalálható a menü ételeinek receptúrája is. A pont Szolnok, a pont Fesztivál és a pont Szállás mellett a gasztronómia is külön teret kapott a megyeszékhely megismertetésében.
“Vannak olyan értékeink, mint az ischler, gulyás, halkolbász melyek közönség csalogatók, de bemutatjuk az éttermeket, kávézókat is ebben a kiadványban.” -mondta ÖHLBAUM EMESE marketing osztályvezető
A “pont” kiadványok nem csak elnevezésükben, hanem formájukban, dizájnjukban, papírminőségben is azonos formai elemeket követnek. A füzetek a Tourinform Irodában, a szálláshelyeken és a város honlapján, online is elérhetőek. Szolnok menüjét pedig úgy állították össze, hogy azt otthon is, bárki el tudja készíteni.