XIII. Pelikán kupa

Ez a torta a Mátyás király lakomája fantázianevet kapta. Alkotója napokat dolgozott a kompozíción. Nem elég a küllem, fontos hogy az édesség megfeleljen a nemzetközi elvárásoknak és az sem árt, ha egészséges alapanyagból készül. Az idei kupa slágerei az különleges torták mellett úgynevezett -petit four -ok”, vagyis a francia aprósütemények voltak.

-Két terméket hoztam, miniatűr francia desszerteket készítettem, különböző zseléberakással, francia vonalat képviseltem, törekedtem arra, hogy különböző csokoládédíszeket tudtam prezentálni. –

-Háromféle tányérdesszertet készítettem, van gyümölcsös, csokoládés, a díszmunkám pedig egy csokiplasztik torta tükörzselével. –

A pályamunkákat a legjobb magyar szakácsokból, cukrászokból és felszolgáló mesterekből álló zsűri értékelte. Az elvárások magasak voltak, az értékelésnél az aktuális nemzetközi trendeket és számos egyéb szempontot is figyelembe vettek.
Az eseményen számos neves séf és olimpiai bajnok is részt vett. Osztrovszki Ildikó alkotásai előtt mindenki megállt egy pillanatra.
A rangos megmérettetésre több mint tucatnyi kategóriában vártak jelentkezőket szakács-, cukrász- és felszolgálótanulók személyében. A Pelikán kupát idén is a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte. Dr. Sziráki András elnök a megnyitón azt mondta: gyarapszik a gazdaság hazánkban, ennek következtében nő a fogyasztás, a kamara célja pedig a fogyasztási kultúra általános fejlesztése.

– Az emberek azért dolgoznak, hogy élhessenek, és nem fordítva, ez egy alapvető felfogás részemről. Meggyőződésem, hogy az itt befektetett munka megtérül. Ezek közérzetet javítanak, életminőséget jelentenek és az emberek szívesen jönnek. Lehet tapasztalni.” -mondta Dr. Sziráki András, elnök

Az eseményt szakmai előadások, gasztronómiai kiállítók, ételkóstolók is színesítették.

Előző 40 éves a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.
Következő Ki a mester két keréken? megyei döntő

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás