60 sertésből készültek a különféle toros ételek az ország legnagyobb disznóvágásan szombaton, Abádszalókon. A Tiszatoron már reggel 6 órakkor 23 sertést vágtak le a böllérek, amelyekből frissensültek, kolbászok, hurkák, hagymásvér és toros-káposzta készült. Emellett egy ökröt, és több malacot is nyársra húztak, illetve a fesztivál történetében első alkalommal 500 méter kolbászt sütöttek meg egyben. A rendezvényen a határon túli területek ízei is bemutatkoztak, a többi között Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Lengyelországból is neveztek csapatok a böllérversenyre. Magyarországon az egyik legfontosabb fogyasztási cikk a sertéshús, ezért az elsők között csökkentette a kormány 5 százalékra a tőkehús ÁFÁ-ját – mondta a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor az abádszalóki böllérfesztiválon úgy fogalmazott: a sertést érintő ÁFA-csökkentések folytatódtak, 2018. január 1-től már a sertés belsőségek forgalmi adóját is 5 százalékra mérsékelte a kabinet. Ezekkel az intézkedésekkel szélesebb körben vált elérhetővé a sertéshús és a sertéskészítmények is, ezért növekedett a hazai fogyasztás 2,2 kilogrammal évente mintegy 22-25 kilogrammra.