Az állattenyésztéssel és a növénytermesztéssel ismerkedtek meg tegnap a szandaszőlősi általános iskolások. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén a hagyományos módszereken kívül a biogazdálkodásba is bevezették a gyerekeket. Az elméleten kívül, a gyakorlatban is meg lehetett tapasztalni a hazai kézműves termékek, valamint az ipari keretek között előállított élelmiszer közötti különbséget.
Kiss Róbert a NAK megyei igazgatója úgy fogalmazott: -Megyei kézműves élelmiszer előállítóknak a termékeivel kedveskedünk a mai nap a gyermekeknek az ő felajánlásaik jóvoltából. Így bio-szendvicseket kapnak, homoktövis és alma üdítőt, ivólevet, sajtkülönlegességeket, amelyek szintén megyei termelők előállításából, gazdaságából származik.”
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara -Itthonról otthonra” elnevezésű programjának az a célja, hogy az elsősorban általános- és középiskolások figyelmét felhívják a hazai termelők termékeire, az egészséges életmódra illetve a tudatos vásárlói magatartás fontosságára.
-Bízunk benne, hogy a gyerekek ezeket az információkat elmondják otthon a szülőknek és pozitív hatásként elsősorban a helyi termékek iránti kereslet növekedését tudjuk elővenni.” – emelte ki Süle Katalin elnökségi szóvivő
A program eddig országszerte 34 iskolában járt, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak a gyerekek, hanem a pedagógusok körében is népszerű a kezdeményezés: eddig minden intézményben elkérték az előadások anyagát, amelyet a jövő évi tantervebe is be fognak építeni – tette hozzá Süle Katalin.