A legjobb helyi borok versenyeztek

Néptánc, kiváló borok, kupák és jó hangulat. Ez jellemezte a Bereczki Máté Gazdakör 26. borversenyét szombaton. Idén rekordszámú, 107 nedűvel neveztek. Legtöbb ezúttal is a vörösbor volt. De idén több fehér és rozé bor is arany minősítést kapott.

Serfőző Imre elnök, Bereczki Máté Gazdakör:

-” Van olyan, aki megvásárolja a szőlőt neves borvidékről és itt a saját lakásán, pincéjén készít saját élvezetére bort. Ez mindentől függetlenül lehet rossz, hiába vett jó helyről szőlőt. A legfontosabb a tisztaság ebből a szempontból. –

A nevezők azonban profizmusról tettek tanúbizonyságot, hiszen a 107 borból sok kapott kiváló minősítést.

Csényi János bortemelő :

-Szandaszőlősön lakunk. Van szőlőnk is. Úgy gondoltuk, hogy itt Szandán is újra lehetne kezdeni a borkészítést. Erre nagyon jó alkalom, hogy a versenyre elhozhatjuk a borainkat és javíthatjuk a minőséget. Ez egy jó hobbi, amit barátainkkal együtt űzünk. Egy olyan hobbi, aminek az eredménye 2-3 hónap múlva jelentkezik. Valahol egy szerencsejáték is az időjárással. –

8-9 ezer évvel ezelőtt már termeltek bort-hangzott el. Az ízes nedű nemcsak szomjoltásra, hanem gyógyításra is alkalmas. Elkészítéséhez pedig maga az ember kell. Erről beszélt köszöntőjében Szolnok polgármestere.

Szalay Ferenc polgármester, Szolnok :

– Amit az ember saját magának csinál, amin ő dolgozik, annak van igazi értéke. Én ezt köszönöm Önöknek, hogy nem hagyták abba, hogy csinálták, csinálták, és képviselik azt, hogy Szolnok térsége és Szandaszőlős még a boráról is híres lehet. –

A versenyen fehér, rozé és vörös bor is kapott arany, ezüst és bronz minősítést. Aki pedig most nem járt sikerrel, már dolgozhat az új receptúrán, hiszen már bizonyos, hogy a jövő évi megmérettetést 2019. február 23-án rendezik.

Előző Ismét lesz hadijáték Szolnokon
Következő Igazságos társadalmat akar az AQUILA Párt.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás