Nyolcadik alkalommal szervezték meg az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál és Kiváló Magyar Élelmiszerek kiállítását és vásárát.
Pálinkával indul a nap a Dajka családban. A pálinkafesztiválon ugyanis egy valami állandó, a kóstoló.
A pálinka szerepének változásáról beszélt köszöntőjében a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára. Czerván György a rendezvényen elmondta: régen a pálinka ereje volt a fontos, ma már a minőségen van a hangsúly. Ettől válik a pálinka igazi hungarikummá – tette hozzá az államtitkár. Az újszilvási pálinkafesztivál az ország legtávolabbi szegleteiből is vonzotta az érdeklődőket. A hamisítatlan magyar pálinkák mellett a magyar élelmiszerek is helyet kaptak a fesztiválon. A helyben termelt alapanyagokból készült „kiváló magyar élelmiszer„ védjeggyel ellátott ételkülönlegességeket is megkóstolhatták az érdeklődők. A gasztronómia mellett fontos szerepet kapott a szórakozás is. A látogatókat változatos színpadi produkciók, míg a gyerekeket légvár, vidámpark, arcfestés és kézműveskedés várta. A pálinkához jó zene is dukál, a közönséget a 3+ együttes szórakoztatta.