7. Csokifesztivál

Több évszázados múltra tekint vissza Európában a csokoládé fogyasztás és mára a többség mindennapi szokásai közé tartozik. A csokoládéimádók nagy része a pillanatnyi élvezetért, de vannak, akik a bánatuk elűzése miatt választják a csokoládét, de egy biztos: fiataltól idősig, mindenki szereti a csokoládét.

-Másodjára látogatunk ki, nagyon sok finomság van, mind kézműves, ami nagyon jó. Főleg ezeket a fajtákat, kedvencük a Sulyok pálinkás, meg a Sulyok krémes bonbon, hát ezért. Meg a kicsinek rengeteg program van, tanul sütni, nagyon jó, én nagyon jónak tartom.” -mondta Szudi Miklósné.

Hencze Hunor a Gézengúz Bábcsoporttal és családjával érkezett Dunaszerdahelyről. A fellépés előtt nagy örömmel készítette a linzertésztából formázott csokis sütiket.

-Először is kell ilyen tészta és utána szét kell nyújtani és utána meg formákat kell bele nyomni. “

Benedek Árpádot édesapja hozza el, minden évben Abonyból. A csokoládé minden variációját szereti, de leginkább a szökőkutakat.

-Nálunk ez családi hagyomány. Apukámmal érkeztem és a kedvencem a tejcsoki.”

-Harmadik alkalommal vagyunk és mert a legfinomabb meg a legfrissebb itt a csokoládé.” -mondta Kóher Attila

Már a legelső, 2010-ben megrendezett fesztiválon -nem csak a hazánkban, hanem a világversenyeken is- bizonyított, díjnyertes csokoládékészítők voltak jelen. Például Földes Csilla, kinek rumos meggyes bonbonja 2018-ban bronzminősítést nyert el Angliában.

-Szívvel lélekkel készül, minden szeretetem bent van és minőségi prémium alapanyagokkal dolgozom, francia, belga spanyol csokoládékkal, 100 százalékos gyümölcs pürékkel, tartósítószer-mentesen, úgy hogy minden termékünk frissen készül.”

Az édességek mellett érdekességek is voltak. Újdonságnak számított például, az a 8 méter átmérőjű utazó planetárium, amelyben a kicsik csillagászati előadásokat hallgathattak. De továbbra is a legtöbben a csokoládékülönlegességek miatt váltanak belépőt. A Szolnoki Napló egyedi óriás csokitortájából látott vendégül mindenkit, ezt Pete Katinka készítette.

-Ez egy körülbelül 100 szeletes csokoládé torta, egy nagyon kedves ismerősöm által készítettem ezt én, 90 tojás, 90 liter tej, 4 kiló liszt az, ami benne van és hát úgy összességében 3 nap mire egy ilyen torta elkészül.”

A Magyar Édességgyártók Szövetségének 2013-as felmérése alapján 10-ből 9 gyermek szereti a csokoládét. A magyar csokoládépiac évről évre nő, mégis elmaradunk az európai átlagtól. A fogyasztói szokások azonban változnak a korral, valamint ünnepek idején. Így például a közelgő Karácsony jegyében az üzletekben hamarosan megjelennek a díszes bonbonok, Mikulás figurák és szaloncukrok is.

Előző Táncdalfesztivál döntő
Következő Nem álltak le az ígért útépítések a megyében

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás