Élményvacsora a francia konyha szellemében

Escoffier szellemében dolgoztak a konyhán a péntek esti Francia élményvacsorán. A Garden Hotel szakácsai Vomberg Frigyes mesterszakáccsal együtt készítettek finomabbnál finomabb ételkülönlegességeket a vendégek számára.
-Néhány osztálytársammal úgy döntöttünk, hogy a mai este folyamán részt veszünk ezen a Franci esten, ahol azáltal, hogy halljuk a francia nyelvet, mi is gyakorolhatunk és tanulhatunk újdonságokat, valamint nagyon érdeklődünk a francia gasztronómia iránt.” -mondta Sónyák Ingrid.

A francia ételek borokkal és ízléses desszerttel egészültek ki.
-Egy gesztenyés piskóta, gesztenyés, tejcsokoládés mussz, van benne egy eper betét és vaníliás, fehércsokoládés mussz van rajta.”

A menüsor a magyar és a francia gasztronómia egészséges keveredésében állt össze. Hazai alapanyagokból, francia ételkülönlegességeket készítettek, új technológiával.

-Aránylag modern, mostanában szuritechnológiával és mindenből hagyományosan sült, főtt, pirított ételek is vannak. De nagyon sok olyat használtunk, a francia gasztronómiához illően és próbáltunk kifinomult savakkal kombinálni, azért, hogy az ételeinket frissebbé tegyük és még nagyobb élményt nyújtson.” -mondta Zoboki Zoltán, az Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrend tagja.

– Több technológiával készült, össze van tekerve a harcsa egy kis pisztáciával és fűszerekkel. Egy kicsit szuvidálva és most azért van barna vajon megpirítva, hogy jó szaftos legyen, hogy pirított íz is legyen benne.”

A levest követően még jó néhány fogást szolgáltak fel.

-Utána jön egy libamáj kompozíció, kis bonbonból tevődik össze. Egy libamáj alatt van egy birsalma csatni, libamáj pástétom egy kis diós piskótával, egy kis mogyoróöntetes saláta és pácolt sárgadinnye. Utána egy leves harcsával, majd jön egy gyöngytyúk, borjúszűz és a desszert. Nagyon nagyon összetett az étel.” -nyilatkozta Vomberg Frigyes mesterszakács.

Az Auguste Escoffier 172. születésnapja alkalmából rendezett esten, minden évben páratlan élményvacsorával ünnepelnek a világ számos pontján. Tették ezt így pénteken Szolnokon is.

Előző Fogyatékkal élők rendezvénye
Következő Megújult a Szent József templomot<br>

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás