Itt az ősz, ideje feltölteni az éléstárat – vallják a az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezői. A termőszezon végén csodás ízeket, értékes vitaminokat, és nem utolsósorban kellemes nyári élményeket őrizhetünk meg a hideg, téli napokra. Ehhez gyakran csak egy kis ötlet szükséges. Szolnokon ezért már harmadik alkalommal fedik fel a teli kamra titkát. Az idei fesztivál főszereplője az ezerarcú krumpli lesz.
-Fogunk egy külön krumpli kiállítást is rendezni, ami tablókkal, krumplipucoló legénnyel lesz, több mint 29 fajta krumplit fogunk bemutatni.” – mondta Erős Mihály, szervező.
Az idei dunszt a Helyi Termékek vásárával egészül ki, melyet 2015 óta minden hónap második vasárnapján szerveznek meg. Ezúttal is csaknem 60 termelő kínál saját készítésű finomságokat a szolnokiaknak.
-Hagyományteremtő céllal indítottuk el a Dunszt íze díjat ezen a rendezvényen, ami azt takarja, hogy négy kategóriában lekvárok, jamek, szörpök, gyümölcslevek, befőttek, szószok és egyéb házi különlegességek kategóriában nevezhetnek azok a termelők, akik ezen a vásáron részt vesznek.” tette hozzá Bárándiné Nikolényi Edit, a Tourinform Iroda vezetője.
Idén is lesz Vándorló Bográcsok Találkozója. Ezúttal Tiszatenyő és Örményes képviselői sütnek főznek. Nemcsak vidéki ízeket, hanem vidéki hangulatot is ígérnek a szervezők. A fesztivál részeként bábszínház, népi erőpróbák és játékok, kézműves foglalkozások várják a családokat.