Kolbász és sok egyéb más különlegesség – halból. Ismét sokakat vonzott a halkolbász fesztivál. A negyedik alkalommal meghirdetett versenyen egyebek mellett halas rétest is lehetett kóstolni.
A magyar ember sokféle huncutságra képes, ha a hasáról és finom ételekről van szó. A kolbászt és a halat is szeretjük, akkor miért ne keverhetnénk a kettőt. Ez volt az a gondolat, mely motiválta a Halkolbász Lovagrend tagjait, hogy negyedszer is megszervezzék a Szolnoki Halkolbász Fesztivált. Oly annyira sikerült új ízekhez jutni és különleges ételeket készíteni, hogy a hagyományos halkolbász és hal-grill kolbász mellett a füstölt változata is megjelent. De nem ez volt a legkülönlegesebb. A disznósajthoz hasonlóan halsajt is készült, halburger, mozzarellás hal, babos harcsa, halsteak és halrétes. Az idei versenyen sikerült minden csapatnak olyan finomsággal előrukkolni, hogy valamilyen érmet mindannyian hazavihettek. A fesztivál fődíjasai pedig a szarvasiak lettek.