A dermesztő szombati reggel sem gátolta meg Szolnok és Kengyel csapatát abban, hogy összemérjék főző-sütő tudásukat a Kossuth téren. A harmadik alkalommal megrendezett Disznótoros Napon idén is ínycsiklandó hurkát, kolbászt, hagymás vért és pecsenyéket kóstolhattak a városiak.
Immár harmadik alkalommal töltötték meg karácsony előtt ínycsiklandó illatok a Kossuth teret. A Disznótoros Nap ötletét három évvel ezelőtt Bánrévi Antal vetette fel. Mint elmondta, szükség van a hagyományőrzésre, hiszen most már olyan drága az alapanyag, hogy még a faluban sem tudnak vágni maguknak az emberek, viszont egy ilyen hagyományos disznótort szívesen végignéznek, végigkóstolnak. Két település csapott össze a kóstolók kegyeiért. A vendéglátó szolnokiakkal a kengyeliek mérték össze tudásukat sütésben-főzésben. A csapatok kora reggel hagymás vérrel kezdtek, aztán sorban készült a pecsenye, hurka, kolbász, toros káposzta, orjaleves. A konyhai titkokat persze egyik csapat sem árulta el. Annyit azonban elmondtak, hogy a jóféle disznótoros ételek titka a jó alapanyag és a jó fűszerezés – de ezt eddig is tudtuk. A kilátogatók többsége nem is a receptekre volt kíváncsi, inkább a fenséges hazai ízekre.