Gulyásfesztivál

Szombat kora délelőtt vonultak fel a vásárosok, komédiások, a zsűri, a kutyások és még számos résztvevő, akik kilátogattak a Tiszaligetbe. “Én azt szeretném ha ez nem versengés lenne egy nagyon jó családi hétvége.”” – Kezdte szombaton a magnyitót Opóczky István, a zsűri elnöke. Hangulatból, finom illatokból nem volt hiány. A katonaság sátrainál több gulyáságyúban is rotyogott a bableves. A jó idő több száz családot kicsalogatott a ligetbe. Elfoglaltság volt bőven. Több színpadon is érdekes, látványos programok zajlottak.
A véradóállomás is kivonult, így még ebéd előtt adhattak vért, akik segíteni szerettek volna másokon.
Nemcsak az ételek, a lányok is megmérettettek. A gulyásfesztivál szépségkirálynői címéért csinosabbnál csinosabb lányok indultak.
A főszerep azonban a bográcsban rotyogó paprikás, autentikus magyar ételé volt. A gulyást a legmagyarabb ételként tartják számon. Szinte nincs ember aki ne szeretné.
Rendhagyó módon iskolai menzai ételeket is kóstolhattak a résztvevők. Nem is akármilyeneket. A Mandulás tökleves, és a csőben sült brokkoli besamell mártással, valamint a kuszkusz párolt hallal, zöldségekkel igazi kuriózumnak számított. Ilyen szezonális zöldségekkel is találkozhatnak majd a diákok az iskolákban. A martfűiek hagyományos alföldi gulyást főztek a versenyen, volt bőven tapasztalatuk, hiszen tavaly és tavaly előtt is elvitték a gulyáskirály címet. Sikerüknek természetesen van titka! A gyakorlott háziasszony, egyéni főzési stílusa jellegzetes ízvilága sokaknak ízlett. Õ csak házi tojásból készíti a csipetkét,és csak természetes anyagokat használ a főzés során. Több mint 500 bográcsban rotyogott az étel. Idén ismét, harmadjára is Bagi Erzsébet és csapata főzte a legjobb gulyást. A három egymást követő évben elnyert első hellyel örökös gulyáskirály címet kaptak, így hétvégén elhatározták jövőre már nem főznek, de vendégként mindenképpen részt vesznek a 16. gulyásfesztiválon, és drukkolnak majd a többieknek. ”

Előző Vízilabda sajtótájékoztató
Következő Fegyvernek városavató

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás