Fodrász-, kozmetikus verseny a TISZK aulában

Számot adtak tudásukról. Hat iskola 63 tanuló versengett vasárnap az aranyollóért és arany pergamenért. A fodrász- és kozmetikus hallgatók a RISZI nyílt hét keretében vállalták a megmérettetés izgalmait. A verseny mottóját ezúttal a „Tisza és hold„ adta.

Nem elég jónak lenni, vállalni kell a kihívásokat is. A fodrász- és kozmetikus szakma azon hivatások egyike, melyek állandó változásban vannak a divat miatt. Az alapok azonban itt is rendkívül fontosak, melyeket az iskola falai között sajátítják el a tanulók. Aki diákévei alatt is kíváncsi rá mire képes élesben, annak illik versenyhelyzetben is helyt állni. „Elsősorban a végzősök szoktak jelentkezni, mert ők rendelkeznek már megfelelő tudással, de a kreativitás itt nagyon számít. Tehát van itt tanuló aki bár még a szakmában nem olyan jó, de annyira ötletes, annyira sok tudás, ötlet, kreativitás van benne, hogy ilyen versenyekben ez nagyon jól elő tud jönni és az is nagyon fontos, hogy a gyerekek nagyon sokat tudnak egymástól is tanulni.„ – tette hozzá Lakatosné Reha Márta a RISZI tagintézmény-vezetője. A versenyzők többsége még nem vett részt hasonló megmérettetésen. A kiírók 5 versenyszámot jelöltek meg. A résztvevőknek azonban ezúttal is szükségük volt a fantáziájukra. A megjelent hallgatókat már nem érinti, a jövő kozmetikusait, fodrászait viszont igen: átalakulóban az oktatás rendje. A tervezet szerint az említett szakmákat érettségihez kötné a döntéshozó. A vasárnapi verseny, melyre Budapestről, Jászberényről, Törökszentmiklósról és Tiszakécskéről is érkeztek, szolnoki sikert hozott. Mind a legjobb fodrásztanulónak járó aranyolló-, mind pedig a élen végzett kozmetikushallgatónak szánt aranyecset itthon maradt- bizonyítva, hogy a szakmacsoport oktatásának színvonala a megyeszékhelyen országos viszonylatban is magas.

Előző Megavers5 első középdöntő után
Következő Tiszából mentett nő

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás