Sörfőző versenyt hirdet a Sörárium

Házisörfőző versenyt hirdet a Sörárium. A regisztrációt már megnyitották és többen is jelentkeztek. Március 1-ig várják a nevezőket, hat kategóriában lehet főzni. A győztes sör pedig szerepel majd a Sörárium kínálatában is.

Sörcsapolás a Söráriumban. Hamarosan újabb folyékony kenyérrel bővül majd a kínálat. A három világos és egy barna mellé csatlakozik ugyanis az a sör, amelyik megnyeri az Sörárium I. Házisörfőző versenyét.



“Az abszolút győztes sört a főzővel együtt a Sörárium sörfőző mestere lefőzi és későbbiekben csapon tartjuk majd az a sört.”” – mondta Tóth-Urbán Lilla a Sörárium múzeumvezetője.



A megmérettetés a – hasonló versenyeken – megszokott szűkebb kategóriáktól eltérően szélesebb lehetőségeket kínál. Így akár a kezdő sörfőzők is kedvet kaphatnak. A verseny célja a sörfőzés népszerűsítése és a házi termékek bemutatása. Nevezni hat kategóriában lehet.



“”Az első pale ale, második az india pale ale, harmadik a porter, negyedik stout, búzasör illetve gyümölcsös sör kategóriákban lehet ezeket nevezni. A verseny időpontja 2017. április 8., 16 órakor fog kezdődni a verseny.”” – mondta Tóth-Urbán Lilla.



Fontos, hogy egy versenyző egy kategóriában csak egy sört nevezhet és minden kategóriában az első 30 induló vehet részt. Kitétel, hogy csak olyan sörrel lehet nevezni, ami otthoni sörfőző eszközökkel készült, és a sör nincs kereskedelmi forgalomban. A www.sorarium.hu weboldalon lehet jelentkezni egészen március 1-ig, érdeklődni pedig a rendezveny@sorarium.hu e-mail címen. A kész söröket szakavatott zsűri értékeli. A kategóriák miatt nem lesz könnyű dolguk, hiszen a szubjektivitás megmutatkozik majd, de az objektív összehasonlítás egy már bevált pontozórendszer segítségével történik. ”

Előző Átadták a TOP 50-et<br>
Következő Elindult a 127. országos téli madáretetési szezon<br>

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás