Idén is megsütjük a Kárpát-medence kenyerét

A Kárpát-medence kenyerének kemencéje készen áll arra, hogy augusztus 20-ra megsüssük benne az újabb óriáscipót. A nemzeti összetartozást is jelképező kenyér, ezúttal minden eddiginél nagyobb, 200 kilogrammos lesz.

Sepsiszentgyörgyről érkezett – elmondása szerint második otthonába Szolnokra – Diószegi László erdélyi pékmester, azért, hogy a Szolnok TV cégvezető-főszerkesztőjével közösen megnézzék a Kárpát-medence kenyerének kemencéjét. A gyors szemle után megállapították: készen áll arra, hogy idén megsüljön benne a 200 kilós pityókás cipó.
Diószegi László 5 határon túli és egy lipóti pékmesterrel együtt dagasztja meg a kenyeret valamint azt a testvércipót is, melyet Kolozsvárra a Magyar Napokra küldünk a megyeszékhelyről. Augusztus 20-án reggel 9 órakor nyitjuk rendezvényüket, melyre várjuk az esemény egyik fővédnökét Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és Septe Józsefet a Magyar Pékszövetség elnökét. A kenyér megszentelése és megszegés augusztus este 7 órakor lesz a Tisza parki Nagyszínpadon, de az ezt megelőző napon is érdemes lesz kilátogatni a művésztelepre, ahol többek között színes, zenés programok, kirakodóvásár, művészeti kiállítás, kenyérsütő- és kispék-verseny várja a közönséget.
Delegációk érkeznek majd Beregszászról, Komáromból, Sepsiszentgyörgyről, Tarnow-ból, Zentáról és Lipótról is. Mindemellett városi együttműködés keretein belül párhuzamos kenyérünnep lesz több városban is, melyekkel élő televíziós hídon keresztül teremtünk kapcsolatot.

Előző Nyári bőrvédelem
Következő …Napi jótett… Szolnok Segít – Segítség a 10 gyermekes anyának

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás