Továbbra is a legnépszerűbb karácsonyi fogás a halászlé

A ponty a legkelendőbb ebben az évben.
A piaci vásárlók többsége hagyományos karácsonyi menüt tervez idén is, így a hal elengedhetetlen az asztalról. A vevők legfőbb kritériuma a beszerzése során a hal minősége.

Kígyózó sor, halakkal telepakolt ládák és folyamatos kiszolgálás jellemzi a Vásárcsarnok halüzletét. Az eddigi évekhez hasonlóan vannak, akik már hetekkel ezelőtt beszerezték az ünnepi menü elengedhetetlen kellékét, de sokan az utolsó napokra hagyták a halászlé legfontosabb alapanyagát.



Reggel is már ide néztem és nagyon sokan voltak. Ezért elmentem egy helyre, mondom most rá érek és akkor sorba állok a halért. Mert meglepetést szeretnék a kisfiamnak ezért halászlevet szeretnék főzni.- mondta Novák Józsefné



Én tavaly nem voltam itt halat venni, mert a párom horgászni jár és volt, de most halfilét szeretnénk karácsonyra és szerintem a pontyból fogom venni.- tette hozzá Sebestyén Zoltánné.



A legtöbb szatyorba ebben az évben is a tisztított ponty került.



Mint minden karácsonykor, ez a legjellemzőbb, hogy az utolsó három napban vásárolnak a legtöbb halat. Tehát mindenki az utolsó pillanatokra hagyja a halvásárlást, hogy a minél frissebb hal kerüljön az asztalra.- tájékoztatott Borbíró Imréné a Tiszahalker Kft. vezetője.



„Ahány ház, annyi szokás„ ez a halászlé készítésre is igaz. Így a halra várakozók között voltak olyan, akik minden évben titkos recept szerint főznek.



Természetesen halászlé. Igen de ez titok, nem áruljuk el.- mesélte nevetve Vígh Lajos.

Előző Szeretet és békesség órái – nyugdíjasok
Következő Parancsnok kinevezés a békefenntartróknál

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás