A ponty a legkelendőbb ebben az évben.
A piaci vásárlók többsége hagyományos karácsonyi menüt tervez idén is, így a hal elengedhetetlen az asztalról. A vevők legfőbb kritériuma a beszerzése során a hal minősége.
Kígyózó sor, halakkal telepakolt ládák és folyamatos kiszolgálás jellemzi a Vásárcsarnok halüzletét. Az eddigi évekhez hasonlóan vannak, akik már hetekkel ezelőtt beszerezték az ünnepi menü elengedhetetlen kellékét, de sokan az utolsó napokra hagyták a halászlé legfontosabb alapanyagát.
Reggel is már ide néztem és nagyon sokan voltak. Ezért elmentem egy helyre, mondom most rá érek és akkor sorba állok a halért. Mert meglepetést szeretnék a kisfiamnak ezért halászlevet szeretnék főzni.- mondta Novák Józsefné
Én tavaly nem voltam itt halat venni, mert a párom horgászni jár és volt, de most halfilét szeretnénk karácsonyra és szerintem a pontyból fogom venni.- tette hozzá Sebestyén Zoltánné.
A legtöbb szatyorba ebben az évben is a tisztított ponty került.
Mint minden karácsonykor, ez a legjellemzőbb, hogy az utolsó három napban vásárolnak a legtöbb halat. Tehát mindenki az utolsó pillanatokra hagyja a halvásárlást, hogy a minél frissebb hal kerüljön az asztalra.- tájékoztatott Borbíró Imréné a Tiszahalker Kft. vezetője.
„Ahány ház, annyi szokás„ ez a halászlé készítésre is igaz. Így a halra várakozók között voltak olyan, akik minden évben titkos recept szerint főznek.
Természetesen halászlé. Igen de ez titok, nem áruljuk el.- mesélte nevetve Vígh Lajos.