Háromszoros Oscar- díjas séf tanácsaival gazdagodott a szolnoki gasztronomia

Háromszoros Oscar-díjas séf tanácsival gazdagodtak a szolnoki szakácsok. Lukács István mesterszakács turnéjának 8. helyszíneként látogatott el a Szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképzőbe, hogy tapasztalataival és könyve prezentálásával biztassa a pálya elhivatottjait.

„A vendéglátás világában az első 50 év a legnehezebb.„ Lukács István mestereinek tanácsát fejben tartva indult el a vendéglátás pályáján 1954-ben. Mára pedig a ranglétra fokait végigjárva, az egyik legnagyobb élő mesterszakáccsá nőtte ki magát, aki ötször szerzett aranyérmet a szakács olimpián és háromszor nyerte el a nemzetközi gasztronómia egyik legfontosabb kitüntetését az szakács Oscar-díjat.

1965-ben volt először szerencsém a szakács olimpián részt venni. Tudni kell azt, hogy inden olimpia illik a sportolók olimpiájával. Minden olimpiai évben, 4 évenként olimpia volt. A magyar szakácsok 1920 óta részt vesznek ezen a versenyen számtalan aranyérmet szereztek a mi mestereink. – mondta Lukács István mesterszakács.

A szolnoki rodshow- on a tanácsok és élmények mellett a séf a tradíciókkal foglalkozó könyvét is bemutatta. Melyben úgy hangsúlyozza a hagyományos ízek fontosságát, hogy közben egy vendéglátási korrajzot vázol fel.

Én úgy érzem, hogy jelen pillanatban ez a szakma olyan mint a bor. Az új bor, forr. Mindenki keresi a maga helyét. Meg kell várni, hogy ez letisztuljon.- tette hozzá a mesterszakács. -tette hozzá a séf.

Az ízek és a saját stílus elsajátítása mellett egy szakácsnak arra is figyelnie kell, hogy minden vendéknek a legjobb minőséget nyújtsa. Mert csak így válhat valaki profi konyhaművésszé.

Előző Szolnokon készülnek a New-York City Operaház jelmezei
Következő Bevált a hétvégi állatorvosi ügyelet

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás