Tiszai Hal Napja

A halról szólt minden szombaton a belvárosi Tisza parton. A Tiszai Hal Napján a gasztronómia és a sporthorgászat mellett a halászaté volt a főszerep. A szerencsések idén is részesei lehettek a délre meghirdetett látványtelepítésnek.

“A kellemetlen ízt a zsiradék és a vörös hús képes hordozni. Ponty esetében jellemzően inkább a zsiradék.””

A halfilézés tudománya mindenkinek hasznára válna. Bátrabban válthatnák le a magyar háztartások a szálka nélküli tengeri mirelit halat hazai friss pontyra, kárászra ha a kést a konyhában úgy forgatnák mint a Hello Hal sátor séfje aki a fenti jótanáccsal látta el a nézelődőket. A főző csapatok között akadt aki Szentesről hozta el féltve őrzött tudományát.

“”Ponty halászlének a alapléje. Ugye a farka, a feje, meg egyéb törzs darabok meg egy kis fűszer és akkor amikor kész a csusza utána berakjuk a szelet halakat és akkor fogyasztható a hallé.”” mondja Boros Sándor a Magyar Vándor- Ló Hagyományőrző Egyesület tagja.

A Tiszai hal Napjának idei programját is látványtelepítés koronázta. A Tisza Szálló alatti sójánál dél előtt pár perccel már egy tűt nem lehetett leejteni- annyi gyermek várt a nagy pillanatra. “”Két nyaras halak vannak telepítve tíz mázsa mennyiségben a mai nap. Látványtelepítés a gyermekeknek. Ugye eddig három nyaras halat telepítettünk az elmúlt héten, ezt ezért választottuk ki egyébként is két nyaras telepítésünk 140 mázsa van, ennek egy része már a tíz mázsa amit most kihelyezünk.””- Tudtuk meg Donkó Pétertől a Közép- Tisza- Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének titkárától.

A Tiszai Hal Napja idén is sikeresen hívta föl a figyelmet a folyó élővilágára, a Tisza értékeire és a halfogyasztás előnyeire. A szervezők szándéka szerint jövőre is benépesül a Tisza Fővárosának leghangulatosabb tere.

Előző Kvóta népszavazás
Következő Nézőpontváltó rákellenes staféta a színházban

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás