Megjártuk a Felvidéket is. Hétfőn Észak- Komáromba utaztunk, ahonnan burgonyát hoztunk. A Kárpát- medence kenyerének tésztájába szánt alapanyagért cserébe alföldi liszttel kedveskedtünk. Augusztus 20- án ismét Szolnokra várjuk a helyi pékmestert.
Régi ismerősként üdvözöltük Földes István pékmestert, aki a kezdetektől fogva aktív részese a szolnoki kenyérsütésnek. Az F&K pékség tulajdonosa nemrégen kapta meg a kisvállalkozók “Oscar- Díját””. A vásárlói értékelések alapján odaítélt országos elismerés Pozsonyban vehette a pékmester, aki megkezdte a felkészülést a szolnoki kenyérsütésre. Amíg ő itt lesz, addig hozzátartozói üzemeltetik a családi pékséget. Augusztus 20- án az Alföldről hozott lisztből dagasztják Észak Komáromban az ünnepi cipókat, melyeket a helyi esperes- Elek László áldja majd meg. A szolnoki kapcsolat az önkormányzat számára is fontos. Mint Knirs Imre alpolgármester elmondta, a Kárpát- medence kenyerének híre gyorsan eljutott a Felvidékre. Komáromban stábunk megvásárolta a helyben termett burgonyát, amit augusztus 19- én az óriáskenyér tésztájába gyúrnak majd. Augusztus 20- án pedig az alföldi lisztet bontják meg a Felvidéken, hogy kisüssék belőle a helyieknek szánt cipókat. ”