A Kápát-medence kenyere programban a Lipóti pékség képviseli a magyarországi pékeket. Stábunk ellátogatott a dunántúli községbe, ahol bejárhattuk az üzemet is.
Lipót egy ezerarcú kis község a Szigetköz szívében, páratlan természeti értékekkel. És egy messzeföldön híres pékséggel, melynek története 1992-ben kezdődött. Kezdetben csak a Lipót környéki településeket látták el péktermékekkel, majd 2006-ban megkezdték mintabolt hálózatuk kiépítését. A Lipóti Pékség folyamatosan jelentkezik új termékekkel, bővítik a kínálatot, idén a joghurtos rozsos kenyér a legújabb termék. Tóth Zoltán azt mondja: igyekeznek az átalakuló fogyasztói szokásokhoz alkalmazkodnak. A polcokon megjelentek a gluténmentes, a paleo és a szénhidrát csökkentett péktermékek is. A Kárpát-medence kenyere viszont nem a trendeket, hanem a hagyományt követi. A Lipóti Pékség évek óta képviseli hazánk pékeit – idén sem lesz ez másként. Lipótról idén is Kovács Péter érkezik, ő fog segédkezni a 300 kilogrammos kenyért megsütésében.