Több száz kiló hal fogyott Tiszafüreden

Több száz kiló pontyot, harcsát, keszeget és kárászt sütöttek és főztek meg szombaton Tiszafüreden. Első alkalommal rendeztek halétel készítő versenyt a Tiszafüredi halas napokon.

Több száz kiló pontyot, harcsát, keszeget és kárászt sütöttek és főztek meg szombaton Tiszafüreden. Első alkalommal rendeztek halétel készítő versenyt a Tiszafüredi halas napokon. A rendezvényen minden olyan fogást kipróbálhattak a látogatók, amit halból el lehet készíteni. Ebben az évben a Tiszai-halászlevet ünnepelték, így a versenyben kiemelt szerepet kaptak a különböző receptek az 1978 óta minden évben megtartott rendezvényen. A Tiszai halászlé jó úton halad ahhoz, hogy Hungarikum legyen. A Hungarikum Bizottság a közelmúltban a Nemzeti Értéktárba emelte ezt a régi, népi eredetű ételünket, amely a magyar életérzés elválaszthatatlan részét képezi.

Előző Vasutasnap Szolnokon
Következő Indul a Tisza-parti nyár

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás