Több száz kiló pontyot, harcsát, keszeget és kárászt sütöttek és főztek meg szombaton Tiszafüreden. Első alkalommal rendeztek halétel készítő versenyt a Tiszafüredi halas napokon.
Több száz kiló pontyot, harcsát, keszeget és kárászt sütöttek és főztek meg szombaton Tiszafüreden. Első alkalommal rendeztek halétel készítő versenyt a Tiszafüredi halas napokon. A rendezvényen minden olyan fogást kipróbálhattak a látogatók, amit halból el lehet készíteni. Ebben az évben a Tiszai-halászlevet ünnepelték, így a versenyben kiemelt szerepet kaptak a különböző receptek az 1978 óta minden évben megtartott rendezvényen. A Tiszai halászlé jó úton halad ahhoz, hogy Hungarikum legyen. A Hungarikum Bizottság a közelmúltban a Nemzeti Értéktárba emelte ezt a régi, népi eredetű ételünket, amely a magyar életérzés elválaszthatatlan részét képezi.