Országos pincér szakoktató továbbképzés

Első alkalommal szervezett országos pincér szakoktató továbbképzést a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület, melynek egyik állomása a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola volt. A képzésre három megyéből érkeztek szakemberek. Az esemény célja a pincér szakma egységesítése

A díszterítés volt az első témája a Schnitta egyesület mai szolnoki továbbképzésnek. Emellett a gálamenü és a borok felszolgálásáról, valamint a vendég előtt végzett műveletekről is hallgathattak előadást. Az eseményen három megye szakoktatói vettek részt.

“A rendezvény célja, hogy próbáljuk a pincérszakmát egységesíteni. Egyfajta iránymutatás ez a kollégáknak, hogy akár vizsgák, akár versenyek kapcsán, milyen módon hogy legyenek felkészítve a diákok.” -mondta Horváth Ferenc, régió elnök.

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2011-ben alakult, hogy segítse a Magyar Éttermi hagyományokat és azok átörökítését, továbbadását.

Az egyesület egyik célja, hogy az éttermi szakembereknek, iskolai pincér és értékesítést oktatóknak régiónként és országosan is olyan információkat, továbbképzéseket, tanácsokat adjon melyek az általánosan elfogadott szabályokat egységesítik. Erre van ugyanis a szakmának a legnagyobb szüksége.

Felszolgálói ismeretek címmel írta meg a pincérek bibliáját Schnitta Sámuel. Az egyesület nemrégiben kiadta a tankönyv felújított, a kor követelményeinek megfelelő változatát ” Újschnitta ” címen. A kötet alapján pedig a Szolnok Televízió készítette el a pincérek oktatófilmjét, melynek segítségével az ország számos pontján képzik majd a szakoktatókat.

Előző Állásbörze- 2500 álláskereső érdeklődött
Következő Marketinggyémánt Díj Szolnoknak

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás