Különlegességek, ízletesek és szépek. Tizenkettedszer is megrendezték a Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítást és versenyt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében közel százan mutatták be több kategóriában étek remekeiket a hétvégén Szolnokon.
Cukorcsodák, festmény kakaóporból, marcipán szoba kicsiben, különleges torták és aprósütemények, ínycsiklandó hidegtálak, meleg elő- és főételek, mindezek mellé tökéletesen terített, szemetgyönyörködtető asztalok. A 12-ik Pelikán Kupa gasztronómiai verseny és kiállításon közel száz mester és tanuló muatta be tudását. Pincérek, cukrászok, szakácsok.
“Én most vagyok első alkalommal, szeretném megméretni magam, hogy hol állok, ötleteket meríteni a következő munkához. nem győzni, jólesik minden elismerés.”” -mondta PINTÉR ATTILA cukrászmester.
Az ezernyi különlegesség közt ott volt Osztrovszki Ildikó világviszonylatban is egyedülálló, olimpiára készült földgömbje, melyre a mákszemeket egyesével helyezte fel.
A pincérek elméleti tudásukról és pezsgőbontási képességükről is számot adtak. A szakácsok pedig menzamenüt, hideg- és melegtálat is készíthettek.
“”Azért is fontos, mert tavaly voltam, mint tanuló, tavaly végeztem, akkor kaptam segítséget, most egyedül csináltam.”” -mondta FERENCZI MIKLÓS szakács.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 3 éve egyik szervezője a rendezvénynek.
“”Meggyőződésem, hogy kitüntetés azoknak akik itt versenyezhetnek, közel százan, hiszen több ezer tanulóból történt a kiválasztás.”” -mondta DR. SZIRÁKI ANDRÁS a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
A turizmus kitörési pont Szolnok életében – mondta Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve: ennek egyik állomása a Pelikán Kupa.
“”Én beszélnék mondjuk Pálszabó Misiről, aki 12 éve elindította ezt a versenyt, aki 10-20 ezer forintjával gyűjtötte össze, hogy a rendezvény megvalósulhasson, és gyűjtötte össze a fiatalokat, akik aztán viszik tovább ezt a programot.”” – mondta SZALAY FERENC polgármester.
A Pelikán Kupa sokak összefogásával jött létre, több ezer látogatóval és egyre több résztvevővel, akik közül a legjobbak bronz, ezüst vagy arany minősítéssel térhettek haza. ”