Idén 20 éves a Városi Kollégium, melyet a hagyományostól eltérő rendezvénysorozattal ünnepelnek meg. Mivel több szakácstanuló is lakik az intézményben egy korábbi tanulójukat, az egyik kereskedelmi csatornáról ismert séfet, Bernáth Józsefet hívták meg.
Egyszerű alapanyagok hevernek a Városi Kollégium egyik asztalán. Mindez nem véletlen, hiszen rögtönzött szakácsversenyre invitálni a vállalkozó kedvű diákokat Bernáth József. A séf azt mondta: tudja, hogy egyre népszerűbb ez a szakma, de még mindig sok a tévhit körülötte.
“Meg kell mutatni, hogy a főzés egy egyszerű dolog. Attól tart mindenki, hogy sok ideig kell a konyhában lenni, meg az, hogy túl sok dolgot kell egyszerre csinálni, összetett a dolog.”” – mondta Bernáth József séf.
A séf korábban a Tiszaparti Gimnáziumban tanult és a Városi Kollégiumban töltötte az iskola utáni órákat. A mini viadalon 3 csapat indult, majonézes kukoricasalátát kellett elkészíteniük. Nehezítés volt, hogy magát a majonézt is nekik kellett kikeverni. Először is fel kell törni a tojást és különválasztani a sárgáját, kell bele mustár és némi citromlé, alapos kavarás, közben pedig nem szabad elfelejteni folyamatosan adagolni az olajat, de a tejföl, pici cukor illetve só sem hiányozhat belőle. A legvégén került bele a kukorica, majd jön a folyamat egyik legfontosabb része a tálalás. Ezután jöhetett a kóstolás, amihez a séf mellé két diák is csatlakozott. Az élesebb kritikák, dicséretek most sem hiányozhattak. Természetesen győztese is volt a versenynek.
“”Szerintem ez érdekli ma a fiatalokat, én azt látom, hogy az ilyen típusú televíziós műsorok is egyre népszerűbbek.”” – mondta Brahmi Ilona a Városi Kollégium igazgatója.
A díj pedig nem más, mint némi kilépő hosszabbítás és kollégiumvezetői dicséret. A verseny után pedig Bernáth József vette keze ügyébe a alkotóelemeket, tejszínes gombás tésztát készített, közben poedig elmesélte élete történetét, hogy miként került Kunhegyesről Lyonba, onnan Londonba, majd az egyik kereskedelmi televízió képernyőjére. ”