Hagyományos ízek és tradicionális ritmusok. Csaknem négyszázan ismerhették meg a hétvégén a roma kultúra sajátosságait. 10 bográcsban főtt az ebéd, és több mint 10 előadó mutatkozott be. Generációkon átívelve, ez volt a mottója a G-generation-re keresztelt hétvégi eseménynek, ahol apa és fia állt színpadon a recepteket pedig a nagyszülők örökítették át a szakácsokra. Roma és nem roma lakosságot egyaránt vonzó programra várták az érdeklődőket szombaton. A sikerrel elnyert uniós pályázat célja a kultúra közösségfejlesztő szerepének erősítése volt kulturális programok lebonyolításával. A Tiszaligetben 10 bográcsban főtt többféle roma étel, míg a színpadon 10 család, köztük apa s fia zenélt. Az asszonyok szüleiktől, nagyszüleiktől hallott vagy ellesett étkeket főztek. Itt például zöldhagyma szárat kevergetnek, hiszen a rántott saláta hagyományos roma étel elengedhetetlen hozzávalója a friss hagyma zöldje. Erre került a tyúk és a kacsa, hogy végül berántva tápláló étel kerüljön a vendég elé. Kóstolóból pedig nem volt hiány, roma és nem roma érdeklődő szép számmal akadt. Mindenkit megkínáltak. Megízlelhették a káposztát, a tyúkpörköltet és a hamis lecsót is, megismerve ezzel egy egészen más gasztrokultúrát. Míg az ebéd fogyott, a színpadon egymást váltották a fellépők. Szolnoki, de már országos ismertségre szert tett nagycsaládokat és zenéiket ismerhették meg az érdeklődők. Szabó Kálmán és csapata hagyományos dallamai, Kis Grófó , valamint Király Pál és Kis Palika is sokakat vonzott. Csaknem négyszázan kóstolták meg az étkeket, vagy hallgatták a fellépőket a különleges közösségfejlesztő, kulturális, gasztronómiai eseményen.