Hagyományőrző disznóvágás Jászladányon

Több mint 200 kilós volt az a malac, melyet a falu apraja nagyja megkóstolhatott Jászladányon. Persze csak a szakszerű feldolgozás után. A nyolcadik alkalommal megszervezett hagyományőrző eseményen farsangi fánk is szerepelt a menüben.

Hurka, kolbász, sült hús. No meg vidám hangulat, zene és tánc. Nyolcadik alkalommal szervezték meg Jászladányon a hagyományőrtő disznóvágást.

Szikszai Sándorné :
“Szép, jó , érdekes, jó a hangulat is a zenekar is, sokan vannak, jó idő van. “

Bata Jolán :
“Mi határon túlról érkeztünk, Vajdaságból, Oromhegyesről. Nagyon jól érezzük magunkat, testvértelepülés vagyunk, minden évben meghívnak, szeretettel fogadjuk a meghívást, és szeretettel jövünk. “

Az esemény a családi, baráti találkozásokra is lehetőséget teremtett. Mindenki kóstolhatott a különlegességekből, melyet a kora reggel levágott disznóból készítettek.

Bertalan László:
“Ezt a disznót én neveltem, ott született minálunk áprilisban és 2010 kg volt. “

A kolbásztöltő versenyre készült sajtos és aszalt szilvás változat is. Kora délutánra pedig elfogyott a két üst káposzta egyike.

Dorogi Imre Lászlóné:

“Mi két üstben tettünk föl húsos káposztást, hagyományosat hússal, földarabolt minden részéből, 4 vödör káposzta 30 kg húsüstönként. ”

Az árpakása és a fűszerek sem hiányoztak. Az eseményre idén is sokan kíváncsiak voltak.

Bertalanné Drávucz Katalin polgármester , Jászladány :
“Nagyon nagy az érdeklődés már korán reggel, délutánra már túl vagyunk a kolbásztöltő verseny eredményhirdetésén és ilyenkor már átadja mindenki magát a kikapcsolódásnak, ami egy igazi disznóvágás után szokott lenni a családokban is.”

A tájház konyháján pedig egész nap sültek a farsangi fánkok, annak rendje módja szerint pohárral szaggatva. Az egész napos evés ivást követően a házi baracklekváros fánkot is körbekínálták a résztvevők között, akik sötétedésig táncoltak és mulattak.  

Előző Doni Hősök Emléktúra<br>
Következő Méltó keretbe került az elismerés<br>

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás