Költenek a minőségre. A válság ellenére lassan de biztosan növekszik a kereslet a pálinka iránt. Az alapanyag idén bőven rendelkezésre áll.
Kishíján tízezer forintba kerül a félliteres flaskába zárt Erdélyben szedett vadmálna párlata. Ez azonban nem pálinka, hiszen az alapanyag nem hazánkból származik. Nem úgy a képen látható szilva, melyet hamarosan kimagoznak és valódi pálinkát főznek belőle. A tiszaföldvári Szicsek Pálinkafőzdében 25 féle gyümölcsöt dolgoznak fel. A cég 60 dolgozót alkalmaz. Termékeit saját forgalmazói lánc értékesíti. Az adminisztrációval járó terhekre hivatkozva 3 éve felhagytak a bérfőzéssel. Azóta saját gyümölcsöseik és szerződött beszállítók szolgáltatják az alapanyagot. A tavalyi esztendő kimagasló volt a forgalmazás terén. A válság miatt azonban némileg visszaesett a fogyasztás. Ennek ellenére egyre kedveltebb a hungarikumnak számító pálinka. A főzde tuljadonosa bővíteni szeretne. A gépek korszerűsítése mellett új, nagyobb kapacitású berendezéseket vásárolna. Ha a tervek valóra válnak, a kisüsti lepárlóknak helyet adó termet (06:26) múzeummá alakítják.