A fák lekopaszítva, a cseresznye már a hűtőházakban, befőttes, avagy pálinkásüvegekben, kezdődhet a Nagykörűi Cseresznyefesztivál.
A szombati hőségben a közsség főterén aléltan andalognak a vendégek és a helyiek, a Nagykörűi Nemzeti Színház társulata azonban már bemutatóra készül. A színház londoni, párizsi, new yorki vastaggázsis haknikat mondott vissza csak azért, hogy a fesztivál színvonalát emelhesse. Ez bizonnyal így van, hisz maguk a szereplők mondták ezt. Rémdrámájukat tizenkét éven aluli nézők számára csak Nagykörű felügyelete mellett ajánlották. A helyi asszonyok kedves mosollyal, még kedvesebb süteményekkel várják a vendégeket.
A nyár leheletét nem csak a cseresznyebefőtt, a lekvár őrzi meg, hanem a hosszúnyakú üvegbe töltött nedű is. Bár a helyiek szerint kiváló alapanyagból nem nehéz kiváló minőségű hungarikumot csinálni.
A nyitott portákon nem csak cseresznyéből készült finomságok közül válogathattak a betérők. Természetes anyagokból, adalékoktól mentes élelmiszerek, sőt szappanok is gazdára leltek.