Elkezdődött a húsvéti láz a bevásárlóközpontokban és a piacokon is. A kínálat bőséges és a húsvéti cikkek ára sem szökött az egekben.
Kevesebb, mint egy hét van hátra a legnagyobb tavaszi ünnepig, a húsvétig, a negyvennapos böjt a végéhez közeledik. Újra asztalra kerülhet a hús, mint ahogy kerül is. A húsboltokban egyre több a vásárló. A kínálat tehát bőséges. Ez elengedhetetlen feltétele az ünnepnek. A hagyományos húsvéti étel a sonka és a tojás. A háziasszonyok, akik otthon sütnek-főznek, ezekkel a finomságokkal kínálják meg a locsolókat. A böjtöt lezáró ünnepi ebéd is ezekből készül.
A húsvét hagyományos ételei közé tartozik még a különbözőképpen elkészített bárányhús és a fonott kalács is. Az árak, tavalyhoz képest nem változtak. A tojás darabonkénti ára harminc, míg a sonka kilója 950 forint maradt a szolnoki piacon.