70-80 éves hagyományt keltettek életre szombaton a Kossuth téren. A város központjában ugyanis a 30-as évek óta először rendeztek disznótort.
Fehér abroszos vacsoránál welcome drinkkel köszöntik a vendégeket, a Kossuth téren szombat reggel egyszerűen csak pálinkával és forralt borral koccintottak a disznótor résztvevői. A főtéren legutoljára az 1930-as években volt malacvágás, bár akkor itt még piac működött. A szervezők bíznak benne, hogy hagyományt tudnak teremteni. A bográcsokban toros káposzta rotyog, a kemencéből pedig sült pecsenye illata áradt. Elkészíteni egyszerű és egyesek szerint a hagyományos receptnél jobb nem is létezik.
A munka gyümölcse délutánra érett be. Az egész napos fagyoskodás után mindenkinek jól esett megkóstolni a meleg sertésételeket. A Kossuth téri disznótornak nagy sikere volt. A délután folyamán szinte az összes töltött és toros káposzta elfogyott.