35-40 ezer ember fordult meg a 13. Gulyásfesztiválon a Tiszaligetben. rn500 bográcsból 120-at zsűriztek a szakemberek. Magyarország gulyáskirálya a Pásztor-Tüzép csapata lett. Õzpörköltjéért a Szolnok Televízió különdíjat kapott.
A hagyományos magyar étel főzésénél nem számít kinek mi a foglalkozása, majd minden magyar ember már gyermekkorában elsajátítja a jó gulyás csínját bínját. A munka azonban már jóval a kóstolás előtt elindul. Elsősorban a favágással. Aztán pedig a könnyfakasztó hagymapucolással.(14: 26) No meg némi jó magyar pálinkával.Az is kiderült, hogy alulra a velőscsont és a csülök kerül. Így kavarni nem, csak forgatni kell a bográcsot, a csontok folyamatosan kutyulják és nem hagyják leégni a hagymát. A pestiek nem bízták a véletlenre, giga méretű, 500 literes bográcsban főzték a gulyást.1200-an laktak ebből jól szombaton. No persze a gazdasági válság a résztvevőket sem kímélte, recept ide vagy oda, a nyersanyagban sokszor a pénz döntött. Marha helyett sertés került a kondérba. A 13. gulyásfesztivál királya a Pásztor-Tüzép csapata lett, ők alföldi gulyást főztek,. 1 évig birtokolhatják a koronát, addig érdemes újabb, felülmúlhatatlan recepteket kitalálni.