Magyar halra éhes a magyar vásárló. A ponty a legkelendőbb, de a harcsát is sokan keresik. A leghosszabb sor- csakúgy mint minden évben ilyenkor- ezúttal is a halszaküzlet előtt kígyózott a piaccsarnokban.
Az utolsó roham karácsony előtt. A halszaküzlet még bírja a rohamot, a vásárlók azonban egyre türelmetlenebbek.
A türelem halat terem. Van aki tudatosan hagyja a beszerzést az utolsó pillanatra.
Egyre többen keresik a magyar halat. Legyen az akár a máskor mellőzött szálkás fajta is.
A piaccsarnokban működő halszaküzletben a tavalyi árakon mérik a halat. Az élő ponty kilója 1.050-, a pontyszeleté 1.486-, az élő busa 450-, a busaszelet 685 forintba kerül kilónként. A tiszai harcsa kedvelőinek mélyebben kell a zsebbe nyúlni: 2.115 forintot kérnek a szürke ragadózó kilójáért. Igazi csemege- így az utolsó napokban már hiánycikknek számít a 2.820 forintért mért süllő, s a csuka- mely bár szálkás- jól elkészítve ugyancsak ínyenc falat, már amennyiben nem sajnáljuk rá kiadni a kilónkénti 1.500 forintos árat.