15. alkalommal adták át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életműdíját. Idén a szolnoki Tisza Szálló egykori igazgatója Csépe Mihály és Földi István a szálloda fénykorának mesterszakácsa részesült az elismerésben.
A Tisza szálló egykori igazgatója és mesterszakácsa kapta idén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életműdíját. A kamara az elismeréssel egy élet munkáját és magas színvonalú szakmai teljesítményét jutalmazza.
Csépe Mihály 1952 és 1990 között dolgozott a Tisza szállóban elsősorban vezetőként. Az egykori igazgató irányítása alatt sikeres, nemzetközileg elismert szálloda volt a Tisza Hotel. Munkájával a mai napig példát mutat a vendéglátásban és a szállodaiparban dolgozóknak. Az utánpótlás nevelésből Földi István mesterszakács is kivette részét, több híres szakács is nála sajátította el a szakma fortélyait. A főzés iránti vonzalma már egészen fiatalon megmutatkozott.
Földi István 27 évig dolgozott a Tisza Hotelben, ahol elsősorban a technikai szempontból nagy kihívással járó magyaros ételeket szerette elkészíteni, de emellett szívesen használt zöldségeket és a halhúsokat is. Az azóta is utánozhatatlan ízeket és szakmája iránti alázatát jutalmazta idén a kamara.