Beregszász is csatlakozik a kenyérünnephez

Szolnokhoz hasonlóan Beregszászon is kenyeret sütnek Szent István Napján. A Szolnok televízió kezdeményezés nyomán idén újra az összetartozás, a nemzet egysége hozza össze a helyieket. Stábunk a Kárpátalján járt, ahonnan forrásvízzel tért haza.

A beregszászi Barta Pékség vezetője ismerősként fogadta televíziónk stábját. A tavalyi kenyérsütés emlékezetes volt odakint is.
Hasonlóképp vélekedik a Szerb Pékség üzemeltetője is, aki az anyaország szívében egyszerre érezte magát pékmester és magyarnak.
Beregszász és az anyaország viszonya különösen fontos. A két magyar konzulátus közül az egyik ugyanis itt működik. Ezért is fordul megkülönböztetett figyelemmel a Szolnok Televízió missziója felé a város vezetése.
Az Alföld szívében- Szolnokon kemencébe kerülő kenyértésztát a Kárpátaljáról hozott vízzel dagasztják majd. Harcsa Béla a Szolnok Televízió cégvezető- főszerkesztője vendéglátójával abból a forrásból merített, melynek a helyiek különleges, gyógyító erőt tulajdonítanak. A hegyoldalból fakadó erecske fölött 1992- ben jelent meg Szűz Mária- azóta kegyhelyként tisztelik a Beregszásztól 50 kilométerre fekvő tisztást. A vizet az alföldi liszthez keverik majd, melyet magyar búzaszemekből őröltek. Búzaszemekből, melyek a beregszászi plébános szavaival élve a kemencében válnak eggyé.

Előző Levert gólyafészek
Következő Kutyahús Szajolban

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás