Több az egészséges étel az óvodákban. Az intézmények egészséges ételekkel bővítették az étlapot az elmúlt években, több a zöldség, a gyümölcs és a hal, valamint a teljes kiőrlésű pékáru. Szolnokon már évekkel ezelőtt elkezdték a reformételek bevezetését az óvodákban, mára úgy tűnik: sikerrel.
A Hétszínvirágban és a város további 12 óvodájában ez volt ma az ebéd. A Zagyva Óvoda Konyhában napi ezer adag ételt főznek, melyet 13 tagóvodába szállítanak ki. 6 intézménynek pedig a szandaszőlősi illetve a Széchenyi körúti konyha főz.
Az országos tendenciához hasonlóan a szolnoki konyhák is új ételeket vezettek be, eddig még nem használt nyersanyagokat, ami a változatosság növelésén túl összhangban van az egészséges táplálkozás irányelveivel. Emellett mérsékelték a só illetve a cukor használatát.
Az új ízek bevezetésével és a só csökkentésével azonban óvatosan kell bánni, a gyerekek ugyanis szeretik a magyaros ízeket.
A nokedli minden gyerek kedvence. Sokan repetáztak is.
A legtöbb gyermek sokkal jobban szereti a házias főtt ételeket, mint a gyorséttermi menüt.
A kicsik azt is tudják, miért fontos a megfelelő táplálkozás.
Változtattak a kisétkezéseken is. A gyermekek kevesebbszer kapnak tízóraira, uzsonnára önmagában zsírral, tepertőkrémmel, vajjal vagy margarinnal megkent kenyeret, illetve édességet. Ehelyett teljes kiőrlésű, barna, magvas kenyeret, és pékárut kapnak a kicsik.
Szolnokon 4 éve kezdték az óvodai ételek korszerűsítését. Az önkéntes kezdeményezésen túl, a hamarosan megjelenő rendelet jelent komoly előrelépést jelent majd a közétkeztetésben.