Az ország tíz legjobb kávézójának egyike, és 5 legjobb kávépörkölő üzemének egyike szolnoki. Ráadásul mindkettőnek ugyan az a tulajdonosa.
Lafferton László épp azt mondja, hogy mire kell ügyelni akkor, amikor kávét vásárolunk. Hihetünk neki, hiszen több, mint két évtizede dolgozik ebben a szakmában. Nincs egy éve, hogy megnyitotta kávézóját Szolnokon, és máris a 2013-as esztendő tíz legjobb kávéháza közt tartják számon. A Kávékorzó internetes szaklap indította a versenyt, melynek első fordulójában a vendégek szavazhattak kedvencükre. Miután a legjobbak továbbjutottak, a második fordulóban már szakemberek érkeztek a kávézókba, hogy anoním módon teszteljék az ízeket, a kiszolgálást és magát a helyet.
Sokkféle különlegesség található itt. Ezek egyike a datolyás arab kávé.
Az ügyvezető szerint -aki nem vallja magát vendéglátósnak- titkuk -sok egyéb mellett- abban rejlik, hogy jó szakemberek állnak a vendégek rendelkezésére.
A szakportál meghirdette a kávépörkölő üzemek versenyét is, melyre a szintén beneveztek. 20 éve foglalkoznak pörköléssel és darálással. Nagy előnyük, hogy helyben készül a termék, így a környék éttermeibe, kávé automatáiba és -az egyre gyakrabban érdeklődő lakossághoz- frissen kerül a kávé. Népszerűségüket mutatja, hogy havonta mintegy másfél tonnát pörkölnek, majd adnak el. A Kávékorzó versenyében a kávépörkölő üzem a 2013-as esztendő öt legjobb kávépörkölője címet nyerte el.