41-ik alkalommal szervezett halfőző versenyt a Magyar Haltermelő és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetsége. Idén a Tiszaliget adott otthont a rendezvénynek.
Citera és énekszó színesítette a 41-ik MAHAL országos halfőző versenyt. A Magyar Haltermelő és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetsége minden esztendőben más és más településen rendezi a találkozót. A szolnoki Tiszaligetben 48 versenyző 62 ételt készített. Dunai és Tiszai halászlé, Afrikai harcsa különlegességek, Egyéb halételek és vegyes haltál kategóriában neveztek a versenyzők. A zsűri értékelése szerint valamennyi étel megállná a helyét bármilyen ünnepi asztalon.A bográcsok és serpenyők mellett fiatalok és idősebbek egyaránt megmutatták halétel készítési tudományukat. Magyarországon a legnépszerűbb étel a halászlé és a sült hal, legkedveltebb hal pedig a ponty.Azt mondják, az igazán finom halászlé titka, hogy a tiszta vízben fogott, sokféle halat kell bele tenni.A magyar halfogyasztás még mindig a nemzetközi átlag alatt van. Azt mondják, ennek oka az is, hogy kevés a hazai halfeldogozó üzem. A szakemberek szerint egy halfeldolgozó felépítése nagyon sokba kerül, ehhez várnák a támogatást a magyar haltermelők.