20 éves a Dofer Dohányfermentáló Zrt. Szolnok második legrégebbi, több, mint száz éves üzemét 2 évtizeddel ezelőtt privatizálták. A jubileumot a Reptárban ünnepelték.
Megállás nélkül viszik a dobozokat a targoncák a szolnoki dohányfermentálóban. Az az a raktárrész, ahova a szárított levelek érkeznek. A dohányfermentálóban a szárítás módjától függően két dohánytípussal, a Virginia-val és Burley-vel foglalkoznak. Bár van két beszállítójuk Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is, hazánk dohánytermő területeinek 80 százaléka Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. “A dohányfermentálás egy összetett folyamat, azt mondja a szakma, hogy akkor lesz jó íze a dohánynak.”” -mondta POMÁZI ISTVÁN vezérigazgató. Szolnok második legrégebbi cége a dohányfermentáló. 1867-ben hozták létre. Az 1990-es években sorra mentek tönkre a helyi, szocialista nagyüzemek, a dohányfermentáló túlélte a válságot. 1997-ben privatizálták. Azt a 20 éves jubileumot ünnepelték a Reptárban. “”Nagyszerű dolog, hogy egy 150 éves üzem 150 év múlva is elmondhatja, hogy működik, és munkahelyeket ad az itt élő embereknek.”” -mondta SZABÓ ISTVÁN alpolgármester. Jelenleg 38-an dolgoznak a cégnél, szezonálisan plusz 90 munkavállalót foglalkoztatnak. A cég jövője biztosított -mondta a vezérigazgató. A cigarettagyárak valamennyi terméküket átveszik. Mindemellett az a tapasztalatuk, hogy ismét annyi cigaretta fogy hazánkban, mint évekkel ezelőtt, így -mivel a magyar dohányzó nemzet- a kereslet is biztosított. ”