Schnitta Sámuel film forgatás

Oktatófilm készül felszolgálóknak. A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület 2017-ben kiadta pincérek számára új, oktatói szakkönyvét, melyhez a DVD melléklet filmjeit televíziónk készíti. A forgatáson nemzetközi hírű szakemberek, az egyesület vezetői, felszolgáló mesterek segítették a szakmai munkát.

Az első utasítások egyike. A vendégek megérkeznek az étterembe, helyet foglalnak, a felszolgálás elkezdődik. Ebben a jelenetben épp az angol felszolgálási módot mutatják be a pincérek. A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület arra vállalkozott, hogy könyvben és oktatófilmen foglalja össze a felszolgáló szakmához szükséges tudásanyagot. Ennek alapját az egyesület névadója által, évtizedekkel ezelőtt kiadott tankönyv adja. Schnitta Sámuel nagy tekintélyű, nemzetközileg is elismert éttermi szakember volt, akinek személye, szakmai elhívatottsága ma is példaképül szolgálhat az éttermi szakma valamennyi szereplőjének. “A munkássága során számos oktató könyvet írt, felszolgáló ismeretek tankönyvet jelentetett meg, amit a mai napig a pincérek bibliájának nevezik.”” -mondta TÖRÖK ISTVÁN JÁNOS az egyesület elnöke. A filmben a pincérek öltözékétől kezdve, a felhasznált eszközökön, azok szabályos elhelyezésén túl a különböző felszolgálási módokkal is megismertetik a nézőt. A DVD anyagot -az egyesület szakembereinek segítségével- televíziónk munkatársai készítik. A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület nem csak a szakkönyv kiadásával és az oktató film elkészítésével járul hozzá a felszolgálói ismeretek elmélyítéséhez. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak évről évre meghirdeti Országos Szakmai Emlékversenyét, melyen a legrészletesebb előírásoknak kell megfelelniük a résztvevőknek. Ehhez foglalja össze a tudásanyagot a heteken belül elkészülő kiadvány. ”

Előző Kulturális Örökség Napjai Szolnok
Következő Kagylókat nem találtak, viszont a molnárkát, a szitakötőt és a csigákat is beazonosították

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás