Jótékonysági gulyásfőzés

Ma már rotyogott a gulyás a Tiszaligetben. A Gulyásfesztivál első napján rendezték meg a jótékonysági főzést. A résztvevő csapatok egységesen 600 forintért árultak a legmagyarabb ételt, a bevételt pedig a Szolnok Segít programnak ajánlották.

Erdélyországból Parajdról érkezett ez a jókedvű társaság, még a főzés elején jártak, a hagymát kezdték pirítani. Azt mondták minden évben itt vannak Szolnok, szeretik a Gulyásfesztivált.

“Nagyon nagyon jó, kellemes, jó a csapat, jó a társaság! – Milyen lesz, amit készítenek? – Majd kiderül, ha kész lesz. El kell jönni és meg kell ízlelni.”” – mondta Balázs András.

Ez pedig már a hódmezővásárhelyi Haspárti Team standja. Itt, mint mondták mindenki 100 kilogramm felett van és saját maguk által főzött ételt is megeszik – tették hozzá viccesen. Most alföldi gulyást készítettek.

“”Az igazi gulyást marhából kellene, de ez most sertés. Fel kell pirítani, zöldségekkel, burgonyával és a végén kézzel szaggatott galuskával fog készülni, az alföldi gulyásnak ez a titka. Mi galuskát teszünk bele. “” – mondta Bihacsi László

A Tehéntánc Zenekar Emődről érkezett: nem csak főznek, hanem zenélnek is. A fesztivál minden napján.

“”Itt szórakoztatni fogunk. Nem a színpadnál, hanem járunk a tömegek között, hiszen sétáló zenekar vagyunk.”” – mondta Poránszki András.

Főznek is, egy különleges tárkonyos bikabokás babgulyást, ami saját találmányuk. Mellettük a Viharsarki betyárok, akik betyárosan készítik a gulyást.

“”Úgy szoktuk készíteni, ahogy kint a pusztában a betyárok. Beöltözünk, lesz feelingje az egésznek.”” – mondta Susánszky Erika.

Szalonnát sütöttek ki annak a zsírja adta az alapot, majd jöttek a zöldségek, a hús, a víz a végén pedig a csipetke. A Duci csapat Karancslapujtőről érkezett, mindig itt vannak a fesztiválon.

“”A Gulyásfesztivál számunkra egy nagyon nagy rendezvény, ahová szívesen jövünk évről évre.”” – mondta Czakó Zoltánné.

Karcagon nem csak birkapörköltet tudnak főzni, hanem babgulyást is. Különösen akkor, ha jótékonykodásról van szó.

“”Tavaly is voltunk itt, most az idén feltétlenül itt kell lennünk és így próbálunk eleget tenni a gyerekeknek, akik nem tudtak tanszert vásárolni hozzájárulunk mi is a vásárlásokhoz.”” – mondta Ferenczi Béla.

A jótékonysági főzésen minden tál étel 600 forintba került, a bevételt pedig a Szolnok Segít programnak ajánlották fel. ”

Előző Motorosok felvonulása nyitotta meg a 19. Gulyásfesztivált
Következő Mesterek – Verebes György

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás