Zentán jártunk

Zentán is készülnek a Kárpát-medence kenyere megsütésére. A 20ezer fős, magyar lakta délvidéki település egyre vonzóbb a turisták körében, ám -ahogyan a helyi turisztikai szakember mondta- van még mit tenniük. Stábunk Zentán járt.

Ma már hagyomány, hogy a zentai pékek is segédkeznek a Szolnok Televízió augusztus 20-ai kenyérsütésében. Mint minden esztendőben, idén is ellátogatott stábunk a délvidéki településre. A folyamatosan fejlődő és szépülő belváros egyre nagyobb vonzerőt jelent a turizmusban. évről évre nő a vendégéjszakák száma -mondta Laskovity Kornél, a helyi turisztikai iroda vezetője. Mindez -véleménye szerint- annak is köszönhető, hogy tudatosan szervezik Zenta turizmusát, melynek alapját az 1697-es második Zenta csata adja. A Tisza parton emlékmű, a városháza tornyában, mint emlékkilátóban festmények és terepasztal hirdeti az akkori eseményeket. “Gyakorlatilag ezzel a csatával szabadul fel egész Magyarország a török uralom alól, de lényegében ekkor szabadul fel hazánk, ami Moháccsal kezdődött, Zentával ér véget.”” -mondta TARI LÁSZLÓ történész. Zentán a Tisza folyó, a szabad strand, a gasztronómiai rendezvények, templomok mind mind vonzerőt jelentenek. Ma már a település a vajdasági magyar kultúra központjának számít. “”A szakrális épületek is jelentősek, múzeum van, régi korok mestersége, egyre többen a magánszektorból is a turizmus felé fordulnak.”” -mondta LASKOVITY KORNÉL, a turisztikai iroda vezetője. A kézművesipar turisztikai megjelenésével tovább nőtt az érdeklődés Zenta iránt. A szakemberek célja, hogy a település gazdasági életében is megjelenjen -mint bevételi forrás- a turizmus. ”

Előző Érkeznek a tankönyvek az iskolákba
Következő Matrica kampány a kutyákért

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás