Idén augusztus 20-án is megsütjük az összetartozás kenyerét. A Kápát-medence kenyere programban a Lipóti pékség képviseli a magyarországi pékeket. Stábunk ellátogatott a dunántúli községbe, ahol bejárhattuk az üzemet is.
Lipót egy ezerarcú kistelepülés a Szigetköz szívében. Rengeteg természeti látványossággal és egy messze földön híres pékséggel. A Kárpát-medence kenyere programban a pékszakmát hazánkból Lipót, a Lipóti Pékség képviseli. Teszik mindezt a kezdetek óta, töretlen lelkesedéssel.
“Számunkra egy óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországon belül a Lipóti Pékség az, aki a Kárpát-medence különböző területeiről érkező településeket képviselni tudja.” – mondta Dr. Tóth Zoltán ügyvezető igazgató.
A Lipóti Pékség 25 éves, 1992-ben Tóth Péter alapított, 4 fővel kezdték meg a munkát, mára már több, mint 400-an dolgoznak a Lipóti Pékség üzemcsarnokaiban. Kezdetben egyszerű falusi boltokban készítették a pékárut, a mintabolt hálózat csak később alakult ki. 2006-ban kezdődött a terjeszkedés, mára 221 üzletben árulják termékeiket.
“Kulcsszavak vannak, amelyek titkai lehetnek ennek az óriási evolúciónak, fejlődésnek. A minőség és a hitelesség szerintem az a két szó, ami végig jellemezte a céget, dolgozóit és a cég stratégiáját filozófiáját és ez az, amiben hisznek a vásárolók és ezért választják a fogyasztók a Lipóti Pékség termékeit.” – tette hozzá Dr. Tóth Zoltán.
A hagyomány mellett a trendeket is figyelik és követik, megtalálhatóak a klasszikus termékek mellett a mai kor követelményeinek is megfelelő paleo, szénhidrát csökkentett vagy éppen gluténmentes termékek is. Sok esetben az országban a Lipóti Pékség nyit elsőként az egészség és környezettudatos termékek felé. Hogy miként készülnek el ezek a termékek, azt pedig bárki megnézni személyesen is. Lipóton ugyanis nem csinálnak titkot a siker titkából. A boltból követhető minden munkafolyamat.
“Mi a titkot szerettük volna megmutatni és nem eltakarni azt, hogy mi hogy élünk, termelünk és, hogy készülnek a Lipóti Pékség termékei. Megmutatni, hogy milyen alapanyagokból, milyen emberi munkával és milyen környezetben készülnek a termékek. Ez volt a cél, megmutassuk magunkat a vásárlóinknak.” – tette hozzá Dr. Tóth Zoltán.
A Lipóti Pékségből idén is érkezik a szakértelem a Kárpát-medence kenyerének kemencéjéhez, a településről ugyanis pék érkezik, aki segít az összetartozás kenyerének megsütésében.