XII. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

A legjobb, legízletesebb és legkülönlegesebb pálinkáké volt a főszerep immár 12. alkalommal Újszilváson. A már hagyománynak számító Ágyaspálinka Fesztivál idén is színes forgatagával kapcsolódott a nyári fesztiválszezonhoz. A kétnapos rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a megfelelő kikapcsolódást.

Hagyományos barack, körte és szilva mellett birsalma, kökény, de akár dió pálinkát is kóstolhattak, illetve vásárolhattak, azok akik a hétvégén ellátogattak Újszilvásra. A 12. Ágyaspálinka Fesztivál ebben az évben is feledhetetlen élményeket és ízeket kínált az érdeklődőknek.

“Magyarország nem létezne pálinka nélkül.”- Mondta Lakatos Tamás

“Igazából most vagyunk itt először, eddig még nem voltunk. Bízom benne, hogy jó lesz.”- Mesélte Barcsai Zsuzsanna.

“Igazi gyümölcsből van. Ebbe semmi adalék nincsen. Azért jöttünk el, hogy megnézzük milyen a kínálat. Vettünk 3 félét. Megkóstoljuk.”- Tette hozzá Vidra István.

A fesztivál szervezése és lebonyolítása évről -évre komoly feladatot jelent, hiszen a rendezvény minden részletét a Bolyhos pálinkafőzde csapata egyedül végzi.

“Ebben az évben külön készültünk gyerek programokkal. Nagyon nehéz feltölteni a délelőttöket a rendezvény területén. Mind a két napon gazadagon van gyerek program kora délutánig. Idén külön nagy hangsúlyt fektettünk a nagy koncertekre.” Mondta Bolyhos Zoltán a Bolyhos és Fia Bt. vezetője.

A jó pálinka titka a főzés során felhasznált gyümölcs zamatának, frissességének és illatának megőrzése. Magyarország nemzeti italának népszerűsége a kiváló minőség és bővülő kínálat miatt az elmúlt években nőtt.

“Sikerül azt elérnünk néhány év szívós marketing munkájával, és a szakmával együtt – ez nagyon fontos-, valamint az ilyen rendezvényekkel, ilyen vállalkozókkal, mint a Bolyhos -féle vállalkozás, illetve mint ez a most már 12. alkalommal megrendezett pálinka fesztivál, hogy a pálinka szó egyet jelent a jó minőséggel, a kiváló minőséggel. Ez a fogyasztókhoz is eljutott.”- Mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár.

A magyar pálinka 78%-t hazai piacon értékesítik. Cél a jövőben a párlat exportjának növelése. A kormány ezért kiemelten támogatja a gyümölcsültetvények telepítését és a pálinkafőzdéket.

Előző Reformáció Szolnok
Következő Katonai kiképzés helikopteres felderítés

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás