Sörfőző verseny

Házi sörfőző versenyt hirdetett a Sörárium. Az elmúlt hónapokban már több, mint 20-an neveztek. Március 1-ig várják a jelentkeőket, hat kategóriában. A győztes sör szerepelni fog majd a Sörárium kínálatában is.

Sörcsapolás a Söráriumban. Többféle íz közül választhat a betérő, lehet csapolt, üveges, korsó vagy pohár. Bár a sörivás népszerű Szolnokon is, mégsem árt még magasabbra emelni ezt a fajta kultúrát. épp ezért indította útjára néhány hónappal ezelőtt házi sörfőző versenyét a Szolnoki Sörárium. Hat kategóriában, kategóriánként egy sörrel bárki benevezheti otthon készített, kereskedelmi forgalomba még nem hozott sörével.

“Alapvetően amatőr sörfőzőktől várjuk, nem kell profi berendezésekig elmenni, lehet lábasban főzni, az amatőr sörfőzőket várjuk főként.”” -mondta TÁBOROS ANDRÁS a Sörárium üzletvezetője.

Pale ale, india pale ale, porter, stout, búzasör illetve gyümölcsös sör kategóriákban lehet nevezni. Bár egyiket sem egyszerű jó minőségben elkészíteni, mégis a gyümölcsös az, ami a legnépszerűbb -mondja a szakember:

“”Nagyon sokan gondolkodnak, keresnek meg engem, csak profik jöhetnek, nincs olyan berendezésük, nem csak profik, több, mint 20-an neveztek és jönnek a nevezések szerencsére.””

Az elkészült söröket március 1-ig várják a Söráriumban. Érdemes mielőbb nevezni, hiszen kategóriánként az első 30 sör jut be a versenybe. A nemzetközi zsűri figyeli majd a színt, az állagot, az illatot és az ízt. A győztes söre pedig bekerül a söröző kínálatába. ”

Előző Vízszentelés a Tiszán
Következő A megye nevezetességeiről készül mesekönyv és CD

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás