Hull a szilva a fáról. Megkezdődött a pálinkafőzés szezonja. Jó termés van, de egyre kevesebben főzetnek belőle pálinkát.
A pálinkafőzés szezonja július második felétől indul, azonban az igazi dömping elmarad már évek óta. Panaszkodnak is a főzéssel foglalkozó környékbeli vállalkozók, oly annyira, hogy nem is voltak hajlandók kameránk elé állni. A kerttulajdonosok a lehullott gyümölcsöt – hiába az idei gazdag termés – inkább hagyják elrohadni a fák alatt, hisz a szállítás és a főzetés költséges. A főzdékben a tavalyihoz hasonló mennyiséget és minőséget jósolnak, bár mint a pálinkafőzők mondják, az időjárás még mindíg sokat ronthat a helyzeten. Idén is a szilva és a vegyes-gyümölcs lesz a sláger, barack alig terem. Az alapanyag összességében rendelkezésre áll, a főzdék bizakodnak, hogy a hullott gyümölcs nem vész kárba.