Kórházi koszt

Finom és elég az étel, ezt mondják a Hetényiben fekvő betegek a kórházi kosztról. Az A és B menü előállítása nem egyszerű feladat a személyzetnek, pláne úgy, hogy gyakran csaknem 1000 emberre kell sütni, főzni.
December óta már a betegek is választhatnak A és B menü között. Akinek persze diétáznia kell, annak nem adott ez a lehetőség. Naponta csaknem 10 fajta ételt szolgálnak fel az egészségügyi intézményben. Ez jóval több, mint korábban, amikor még nem lehetett választani. Ez azonban plusz terhet jelent, ami nem csak a kiadásokon látszik meg. A Hetényiben havonta körülbelül 16 millió forintot költenek az étkeztetésre, de a megnövekedett összegen túl a személyzetnek is igen megfeszített tempóban kell haladni. Az étlapot úgy álítják össze, hogy az azon feltüntetett ételek elkészítése ne haladja meg a személyzet lehetőségeit, de ugyanakkor a betegeknek is megfeleljen. Ez nagyon fontos, főleg akkor ha valaki hetekig, vagy hónapokig fekszik a kórházban. Eddig azonban nem panaszkodnak. A mennyiséggel és a minőséggel tehát egyaránt elégedettek a betegek. Ám azt is elárulták, az otthoni kosztot semmi sem pótolhatja.

Előző A városvezetés is felkarolta
Következő Munkáspárt- aláírásgyűjtés

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás