Egészséges és finom. A VII. Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozó főszereplője -természetesen- a méz volt, melyből évről évre egyre több fogy hazánkban. A Hild téri bemutatón azonban nem csak mézet lehetett kóstolni, hanem virágport is.
Szeptemberben véget ér a méhészeti év, a méheket beteleltetik, elkezdődik a műhelymunka. Ilyenkor a legfontosabb feladat: eladni a mézet. Annak ellenére, hogy hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a méz, szükség van a szolnokihoz hasonló találkozókra, hogy a termelők és a vásárlók személyesen is találkozhassanak. A magyar méz minősége kiváló, külföldön is megállják a helyüket -mondják a szakemberek. Azon túl pedig, hogy a magyar méz finom, egészséges is. Hazánkban egy átlagos évben 20 ezer tonna mézet termelnek, ebből 6-7 ezer fogy el idehaza, a többi exportra kerül. A méztermelők bíznak benne, hogy az ilyen, és hasonló rendezvényeknek köszönhetően évről évre több és több mézet fogyasztanak itthon is.