Halászlé illata és nótaszó lengte be szombat délelőtt a Szandaszőlősi Általános Iskola udvarát. Negyedik alkalommal szervezték meg ugyanis a városrészben a halételfőző-versenyt. Tizenkét csapat nevezett, hogy elnyerjék a legjobb halászlé díját.
Negyedik alkalommal szervezték meg Szandaszőlősön a halételfőző-versenyt. A Szandai Nyár gasztronómiai programja szépen lassan hagyománnyá nőtte ki magát. Az első főzőversenyen még csak két bográcsban rotyogott az étel, most azonban már tizenkettő csapat nevezett a versenyre. Halászlé tiszai, bajai, vagy éppen dunai módra, egész halakkal, vagy péppé passzírozottal. Mindenkinek más az ízlése. A zsűrinek pedig nem volt könnyű dolga, hogy eredményt hirdessen. Az egyik nyugdíjasokból álló kis közösség szakítva a hagyományokkal a halételfőző-versenyen sertéspörköltet készített. Õk természetesen nem vettek részt a versenyen, de nem akartak kimaradni az egész napos mulatságból. A főzőverseny után a Szandai Nyár várta érdekes programokkal a kilátogatókat. Este pedig Cozombolis és az Origo zenéjére táncolhattak a szandaiak.